Špíz ze svíčkové
35 min.

Ingredience
- 200gramůHovězí svíčková
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůSalám měkký
- 60gramůCibule
- 120gramůRajčata
- 100gramůPaprika červená
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 25gramůHořčice
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 80gramůHořčice grilovací
- 200gramůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
39 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, potom na kostky, vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, hořčici, zalijeme olejem a necháme marinovat.
- 2Mezitím nakrájíme salám a zeleninu. Točený salám nakrájíme na kolečka, cibuli, rajčata, papriky a slaninu na plátky o velikosti koleček salámu.
- 3Kousky masa a zeleniny napichujeme střídavě na jehlu, potřeme zbylou marinádou a dáme na gril. Grilujeme ze všech stran a průběžně potíráme marinádou.
- 4Špízy podáváme s chlebem a grilovací hořčicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.