Špízy Carbonata
20 min.
Ingredience
- 16plátkůVepřový bok
 - 1lžíceCukr krystal
 - 1lžičkaSkořice mletá
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 1lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Připravíme 16 dlouhých, tenkých plátků vykostěného bůčku. Plátky napícháme na špejle nebo jehly tak, jako bychom maso prošívali. Špízy položíme na rozehřátou suchou pánev, osolíme je po obou stranách a smažíme dozlatova. Usmažené špízy upravíme na talíře. Na pánev s výpekem nasypeme cukr, skořici a přilijeme citronovou šťávu. Promícháme a necháme mírně zkaramelizovat. Omáčkou přelijeme špízy a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.