Srbské vepřové žebírko

60 min.

Ingredience

    • 1000gramůVepřová pečeně
    • 25gramůSůl
    • 150gramůTuk
    • 200gramůPaprika sterilovaná
    • 200gramůCibule
    • 800mililitrůHovězí vývar základní
    • 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
580 mg
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, opečeme na tuku a vyjmeme.
  • 2
    Na tuku od opékání osmahneme na jemná kolečka nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vývar a krátce povaříme.
  • 3
    Do základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.
  • 4
    Nakonec přidáme nakrájenou papriku, pokrm přisolíme a dodusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 30. 11. 2015
Srbské vepřové žebírko
Na maso před opečením jsem ještě přidala hrubě drcený pepř. Šťávu jsem trochu zahustila moukou, ale není to nutné, kdo nechce. Za mě palec nahoru. 🙂 Jinak v tomto receptu např. půjdou použít drcená pasírovaná rajčata a sterilované lečo nebo čerstvá paprika naprájená na proužky.