Srnčí paštika se zeleným pepřem a hovězím jazykem
95 min.
Ingredience
- mleté maso
- 500gramůSrnčí maso
 - 400gramůSlanina vepřová
 - 250gramůJehněčí maso
 - 2lžičkySůl
 - 1špetkaTymián sušený
 - 1špetkaRozmarýn sušený
 - 50gramůOřechy vlašské
 - 3lžíceMartell cognac
 - 2kusyVejce slepičí
 - 3lžíceJalovec
 - 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
 - 75gramůPistácie
 - 2lžičkyNakládaný zelený pepř
 - 0,5lžíceCitronová kůra
 
 - těsto
- 2kusyVejce slepičí
 - 450gramůListové těsto
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 
 - 200gramůHovězí jazyk
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1604 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
119 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem listového těsta tak, aby okraje visely přes okraj formy (minimálně 5 cm).
 - 2Srnčí a jehněčí maso omyjeme a jemně pomeleme na masovém strojku spolu s pokrájenou slaninou. Dáme ho do mísy a přidáme k němu koření (zelený pepř, tymián, rozmarýn, drcený jalovec), nastrouhanou citronovou kůru (z chemicky neošetřeného citronu), vejce, smetanu, koňak a pistácie a pokrájené vlašské ořechy. Dochutíme solí a vše důkladně promícháme.
 - 3Uvařený oloupaný hovězí jazyk nakrájíme na nudličky.
 - 4Vyloženou formu do poloviny naplníme polovinou paštiky, pak rozložíme vrstvu pokrájeného hovězího jazyka a zakryjeme ji druhou polovinou paštiky. Listové těsto přehneme přes povrch paštiky, potřeme ho rozšlehaným vejcem a kvůli páře doprostřed vypíchneme otvor.
 - 5Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.
 - 6Upečenou paštiku necháme vychladit. Vychlazenou nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.