Srnčí sekaná s bůčkem
90 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí maso
 - 200gramůLedviny - průměr
 - 500gramůVepřový bok
 - 100gramůSlanina vepřová
 - 2stroužkyČesnek
 - 80gramůCibule
 - 15gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 40gramůHořčice
 - 2kusyVejce slepičí
 - 200gramůStrouhanka
 - 1kusVaječný bílek slepičí
 - 400gramůChléb konzumní
 - 40gramůSádlo škvařené
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
49 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
981 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné srnčí maso, srnčí ledvinu a vykostěný bůček umeleme na masovém strojku, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
 - 2V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu s cibulí, osmahneme a odstavíme. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, česnek, hořčici, strouhanku, cibuli a slaninu z pánve, promícháme a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, povrch potřeme bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. V průběhu pečení občas podlijeme troškou vody.
 - 3Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.