Srnčí steaky s liškami
30 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
 - 2kusyPetržel - nať
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
 - 150gramůLišky čerstvé
 - 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
 - 130gramůSmetana 33% (šlehačka)
 - 1stroužekČesnek
 - 600gramůSrnčí maso
 - 0,25litrVíno červené
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
98 mg
Cukr
421 mg
Postup přípravy
- 1Česnek a šalotku oloupeme, šalotku nasekáme nadrobno, houby očistíme a větší nakrájíme na poloviny. Steaky opepříme a lehce zaprášíme moukou.
 - 2V pánvi rozpálíme olej s máslem a opečeme na něm srnčí steaky 3 minuty z každé strany. Potom je osolíme, vyjmeme z pánve a zakryté necháme v teple.
 - 3Stroužek česneku dáme do výpeku, krátce opečeme a vyndáme. Houby se šalotkou podusíme, zalijeme vínem a několik minut povaříme. Potom přidáme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a posypeme nasekanou petrželkou.
 - 4Steaky podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.