Staroanglická piškotová mísa

20 min.

Ingredience

    • 400gramůKompot broskvový
    • 4lžíceMarmeláda rybízová
    • 60gramůSušenky BeBe světlé jemné
    • 75mililitrůSherry brandy
    • 3kusyVaječný žloutek slepičí
    • 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 300mililitrůMléko polotučné
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 30plátkůMandle plátky
    • 1baleníPiškoty cukrářské
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
146 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukrářské piškoty po dvou slepíme marmeládou.
  • 2
    Dno zapékací mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch rozložíme okapané, na kousky nakrájené broskve a přikryjeme sušenkami. Zakapeme sherry a podle chuti šťávou z kompotu. Necháme chvíli nasáknout.
  • 3
    V misce smícháme žloutky s kukuřičnou moučkou a směs můžeme osladit 1-2 lžícemi cukru.
  • 4
    V kastrůlku ohřejeme mléko, přilijeme žloutkovou směs a za stálého míchání uvaříme puding do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a mícháme do částečného zchladnutí.
  • 5
    Puding vlijeme do mísy na sušenky, přikryjme folií a necháme vychladit.
  • 6
    Smetanu ušleháme a rozetřeme na puding. Posypeme nasucho opraženými plátky mandlí a necháme znovu vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
ne 19. 1. 2014
mnam urcite vyzkousim
jelito
st 22. 1. 2014
Super recept doporučuji!!!
jalu
st 22. 1. 2014
Už vím, co chci v neděli odpoledne ke kávě!
trribulus
st 2. 4. 2014
Trochu kalorií navíc si snad ještě můžeme někdy dovolit. Navíc už je velku teplo a tak se to dá vysportovat :-)
Pavlína94
ne 28. 8. 2016
Staroanglická piškotová mísa
Do plusu dávám i jednoduchou přípravu. Dezert vynikající, doporučuji i ostatním.