Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky
100 min.

Ingredience
- knedlíčky
- 2kusyVejce slepičí
- 3kusyBrambory vařené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůStrouhanka
- 80gramůTuk
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 3gramyBrambory vařené
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
46 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a smícháme se žemlí nakrájenou na kostičky. Přidáme žloutky z vajec vařených natvrdo, vše dobře utlučeme a zalijeme hovězím vývarem. Zvolna vaříme asi 1 hodinu.
- 2Potom polévku procedíme a vložíme do ní bramborové knedlíčky.
- 3Příprava knedlíčků:
- 4Změklé máslo utřeme s vejcem a žloutkem, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, uvařené, nastrouhané brambory a podle potřeby přisypeme strouhanku.
- 5Z těsta tvarujeme malé kuličky, osmažíme je na tuku a vložíme do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.