Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarků

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1014 kcal
Bílkoviny
144 g
Tuky
41 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oškrábané brambory nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín.
  • 2
    Zelí dáme vařit do jiného hrnce. Obojí vaříme doměkka.
  • 3
    Brambory slijeme tak, aby zbylo trochu vody v hrnci.
  • 4
    Z povařeného zelí slijeme všechnu vodu a smícháme ho s bramborami.
  • 5
    Šťouchadlem promačkáme brambory se zelím a omastíme sádlem.
  • 6
    Na talíři podáváme pokrm posypaný škvarky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.