Staročeská lepenice ze zelí, brambor a škvarků
50 min.

Ingredience
- 500gramůZelí kysané
- 5kusůBrambory
- 1špetkaKmín celý
- 2hrnkyVepřové škvarky
- 3lžíceSádlo škvařené
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1014 kcal
Bílkoviny
144 g
Tuky
41 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oškrábané brambory nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín.
- 2Zelí dáme vařit do jiného hrnce. Obojí vaříme doměkka.
- 3Brambory slijeme tak, aby zbylo trochu vody v hrnci.
- 4Z povařeného zelí slijeme všechnu vodu a smícháme ho s bramborami.
- 5Šťouchadlem promačkáme brambory se zelím a omastíme sádlem.
- 6Na talíři podáváme pokrm posypaný škvarky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.