Staročeská pivní polévka s chlebem
45 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1litrVoda pitná
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 30gramůChléb konzumní
- 2kusyVejce slepičí
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 0,5kilogramHovězí maso přední
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme společně s masem doměkka v osolené vodě.
- 2Chléb nakrájíme na větší kostky, zalijeme ho v misce pivem a necháme změknout.
- 3Vývar přecedíme, do čistého přilijeme pivo s chlebem a necháme ho zcela rozvařit. Polévku dochutíme kmínem, vmícháme do ní rozšlehaná vajíčka, pak ji osolíme a nakonec zjemníme přimícháním smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.