Steak s béarnskou omáčkou
35 min.

Ingredience
- 400gramůHovězí svíčková
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramSůl
- Omáčka
- 4lžíceOcet estragonový
- 30gramůŠalotka
- 10gramůEstragon
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1120 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
91 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
542 mg
Cukr
168 mg
Postup přípravy
- 1Na pánev nalijeme 4 polévkové lžíce estragonového octa, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a 1 lžíci nasekaného estragonu. Povaříme, až zůstane asi třetina tekutiny. Necháme zchladnout. Do misky postavené v hrnci s vroucí vodou dáme 2 žloutky, přilijeme ochucený ocet a směs šleháme, až zhoustne a pění.
- 2Rozpustíme 100 g másla a postupně je do omáčky přiléváme, stále šleháme, až omáčka zhoustne. Dochutíme pepřem a solí.
- 3Svíčkovou příčně rozpůlíme. Poloviny osolíme, z jedné strany potřeme rozehřátým máslem a opepříme.
- 4Porce položíme omaštěnou stranou vzhůru 7 cm pod horký gril a 2 minuty je dohněda grilujeme. Potom je obrátíme, potřeme máslem, opepříme a dohněda grilujeme 2 minuty z druhé strany.
- 5Snížíme teplotu a grilujeme ještě 4-5 minut, mezitím jednou obrátíme a stále potíráme máslem. Hotové zakryjeme a necháme 5 minut stát. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s béarnskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.