Steak z tuňáka s melounem
30 min.
Ingredience
- Na chřest
- 150gramůChřest zelený
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- Na omáčku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKopr čerstvý
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVývar z humrů
- 0,5lžičkaSůl
- Na rajčata
- 250gramůRajčata Cherry
- 300gramůMeloun vodní
- 80lžicOlej olivový
- 40gramůBazalka
- 0,5špetkaSůl
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- Na rybu
- 800gramůTuňák obecný
- 100gramůPancetta
- 100gramůBageta
- 40gramůBazalka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2045 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
192 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Porce tuňáka osolíme, bagetu nakrájíme na plátky, kopr nasekáme najemno. Chřest očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. Rajčátka rozpůlíme, meloun vykrojíme ze slupky a nakrájíme na tenké kousky.
- 2Na porce tuňáka položíme lístek bazalky, plátek bagety a zabalíme do plátku slaniny.
- 3Omáčku připravíme z vývaru z korýšů. Vývar v kastrole zredukujeme na třetinu, zmírníme plamen a postupně do vývaru zamícháme máslo za stálého míchání. Na závěr vmícháme kopr, osolíme a opepříme.
- 4Chřest osmažíme na másle a zakapeme citronovou šťávou. Rajčátka s melounem orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou.
- 5Naposledy na oleji z obou stran osmažíme tuňáka, z každé strany 2 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.