Steakov závitky v omáčce z modrého sýra

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
129 mg
Cukr
320 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, paličkou na maso naklepeme. Do misy vložíme na jemno nasekanou bazlaku, limetkovou kůru, prolisovaný česnek, promícháme a směs klademe na maso. Navrch položíme špalíčky Nivy (část odložíme na později), každý plátek zarolujeme a zpevníme párátkem.
  • 2
    V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, závitky na něm ze všech stran opečeme. Poté maso přelijeme portským vínem a chvilku povaříme. Přidáme smetanu, zbytek na kostičky rozdrobené Nivy, promícháme, zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut. Občas promícháme, aby se sýr hezky rozpustil.
  • 3
    Takto připravený pokrm servírujeme na talíře, zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.