Steakov závitky v omáčce z modrého sýra
35 min.

Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaLimetková kůra
- 1stroužekČesnek
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 4lžíceVíno portské
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
129 mg
Cukr
320 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, paličkou na maso naklepeme. Do misy vložíme na jemno nasekanou bazlaku, limetkovou kůru, prolisovaný česnek, promícháme a směs klademe na maso. Navrch položíme špalíčky Nivy (část odložíme na později), každý plátek zarolujeme a zpevníme párátkem.
- 2V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, závitky na něm ze všech stran opečeme. Poté maso přelijeme portským vínem a chvilku povaříme. Přidáme smetanu, zbytek na kostičky rozdrobené Nivy, promícháme, zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut. Občas promícháme, aby se sýr hezky rozpustil.
- 3Takto připravený pokrm servírujeme na talíře, zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.