Steaky z divočáka s višněmi
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžíceOlej stolní
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 40mililitrůSlivovice
 - 150gramůVišně
 - 250gramůZakysaná smetana
 - 5kusůJalovec
 - 500gramůKančí kýta
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na plátky, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 2Rozehřejeme olej a 50 g másla, maso po obou stranách opečeme. Tuk od opékání slijeme, přilijeme alkohol a zapálíme jej. Plátky masa i se šťávou odložíme na teplé místo.
 - 3V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vsypeme do něj rozdrcený jalovec a nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme vypeckované višně, vše podusíme. Zaprášíme moukou, podlijeme vypečenou šťávou. Prolisujeme, přidáme smetanu, krátce povaříme.
 - 4Nakonec do omáčky vložíme maso a krátce prohřejeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.