Steaky z divočáka se smržovou náplní
95 min.
Ingredience
- 10kusůSmrže sušené
- 4kusyŠalotka
- 1kusPórek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 640gramůKančí maso
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 0,5lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
27 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
18 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smrže namočíme na 1 hodinu do studené vody. Oloupeme a jemně nasekáme šalotku. Pórek očistíme, podélně rozpůlíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Smrže vyndáme z vody, důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vymačkáme a nakrájíme na kostičky.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a podusíme v něm polovinu šalotek, smrže a pórek. Po 3 minutách osolíme, opepříme, pánev dáme ze sporáku a směs necháme vychladnout.
- 4Maso krátce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a dobře osušíme kuchyňským papírem. Do každého steaku prořízneme malou kapsu, naplníme ji trochou smržové směsi a zajistíme párátkem.
- 5Steaky osolíme, opepříme a obrátíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme máslo a steaky v něm pečeme při vysoké teplotě po každé straně asi 2-3 minuty. Podáváme ozdobené čerstvě nasekanou směsí rozmarýnu a tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.