Steaky z divočáka se smržovou náplní

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
27 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
18 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smrže namočíme na 1 hodinu do studené vody. Oloupeme a jemně nasekáme šalotku. Pórek očistíme, podélně rozpůlíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Smrže vyndáme z vody, důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vymačkáme a nakrájíme na kostičky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo a podusíme v něm polovinu šalotek, smrže a pórek. Po 3 minutách osolíme, opepříme, pánev dáme ze sporáku a směs necháme vychladnout.
  • 4
    Maso krátce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a dobře osušíme kuchyňským papírem. Do každého steaku prořízneme malou kapsu, naplníme ji trochou smržové směsi a zajistíme párátkem.
  • 5
    Steaky osolíme, opepříme a obrátíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme máslo a steaky v něm pečeme při vysoké teplotě po každé straně asi 2-3 minuty. Podáváme ozdobené čerstvě nasekanou směsí rozmarýnu a tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.