Štěrbák zapečený s máslem
35 min.

Ingredience
- 300gramůŠtěrbák zahradní
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné štěrbáky vložíme do vařící neosolené vody a povaříme 5 minut. Vyjmeme a na cedníku propláchneme studenou vodou. Necháme okapat.
- 2Zapékací mísu vymažeme částí másla, urovnáme do ní štěrbáky, osolíme a poklademe vločkami zbylého másla. Mísu přiklopíme pokličkou.
- 3Pokrm zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.