Štika na paprice
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 1lžičkaSůl
 - 2lžícePaprika mletá sladká
 - 500mililitrůZakysaná smetana
 - 1000gramůŠtika obecná
 - 120gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
51 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
831 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce štiky osolíme a necháme chvíli odležet v chladu. Potom maso obalíme v mouce, smíchané s mletou paprikou.
 - 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, vložíme porce štiky, zvolna dusíme přibližně 15 minut do měkka.
 - 3Nakonec přidáme zakysanou smetanu a povaříme ještě 5 minut.
 - 4Porce štiky upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.
 - 5Podáváme s rýží nebo s bramborem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.