Štika na smetaně s vejci
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 50gramůSlanina vepřová
 - 1lžičkaSůl
 - 0,3litrSmetana 12% (konzumní)
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1kilogramŠtika obecná
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
283 mg
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Porce očištěné štiky protáhneme slaninou a osolíme.
 - 2Zapékací mísu vymastíme máslem, na dno nasypeme jemně nakrájenou cibuli. Na ni vložíme štiku, zalijeme smetanou a dáme do trouby péct.
 - 3Upečenou štiku před podáváním posypeme nadrobno nasekanými vařenými vejci.
 - 4Podáváme v míse, ve které jsme štiku upekli. Vhodnou přílohou jsou malé houskové knedlíčky nebo noky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.