Štika pečená
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
 - 1kilogramŠtika obecná
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1kusCitrony
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 100gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Ze štiky odstraníme šupiny, vykucháme ji, omyjeme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou.
 - 2U hřbetní ploutve uděláme několik zářezů, do kterých vložíme půlkolečka citrónu bez jader.
 - 3V pekáči rozehřejeme máslo, štiku na něj vložíme a během pečení štiku často potíráme máslem.
 - 4Štiku podáváme posypanou petrželovou natí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.