Štika s mrkví a pórkem
45 min.
Ingredience
- 1kusPórek
 - 4kusyCherry rajčata
 - 40gramůSlanina vepřová
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 1lžičkaPepř bílý
 - 1lžičkaSůl
 - 800gramůŠtika obecná
 - 3kusyMrkev
 - 1kusCitrony
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou a osušenou menší štiku (bez šupin) zbavíme hlavy, ploutví, podélně ji rozkrojíme a vykostíme. Rozdělíme ji na 4 porce. Z tenkého alobalu nastříháme 4 čtverce přibližně 25x 25 cm. Troubu si předehřejeme na 190°C. Omyjeme, osušíme a očistíme zeleninu: mladou jarní mrkev, pórek, chemicky neošetřený citrón a cherry rajčata. Mrkev nastrouháme na tenké hranolky, pórek pokrájíme na tenká kolečka a v míse zeleninu promícháme. Ještě si nakrájíme 8 tenkých plátků slaniny a 4 plátky másla.
 - 2Na střed každého alobalu dáme zeleninu, na ni plátek slaniny a másla.
 - 3Omyté a osušené porce z čerstvé štiky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a položíme je na zeleninu. Navrch každé porce ryby poklademe zbývající tenké plátky slaniny, přidáme čtvrtku citrónu a rajčátko. Okraje alobalu přitáhneme k sobě a zavineme. Zbývající okraje musíme též zavinout, aby nevytekla šťáva. Takto upravené balíčky poskládáme do malého pekáčku. Pečeme při teplotě 185-190°c přibližně 20 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.