Štika s vaječnou omáčkou
40 min.
Ingredience
- vaječná omáčka
 - 200mililitrůVíno bílé
 - 1lžícePetržel - nať
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaCukr krupice
 - 600gramůŠtika obecná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
117 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce štiky pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.
 - 2Potom maso osušíme, vložíme do pekáče a zalijeme vínem. Posypeme nasekanou petrželkou, cukrem, opepříme a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka.
 - 3Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu slijeme a použijeme při přípravě omáčky.
 - 4Omáčka: Do rozehřátého másla přidáme natvrdo uvařená, nastrouhaná vejce, zalijeme vypečenou šťávou, ochutíme octem a nasekanou petrželkou, za stálého míchání několik minut povaříme.
 - 5Štiku upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.