Štika se zakysanou smetanou
40 min.
Ingredience
- 1000gramůŠtika obecná
 - 200mililitrůVývar rybí
 - 60gramůCibule
 - 250mililitrůSmetana zakysaná 14%
 - 20gramůKopr čerstvý
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 20gramůJíška hotová světlá
 - 10gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
559 mg
Cukr
681 mg
Postup přípravy
- 1Štiku omyjeme, očistíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme najemno.
 - 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibulku, necháme zesklovatět, přiložíme štičí maso, osolíme a z obou stran zvolna osmažíme. Podlijeme trochou vývaru, podusíme a přilijeme zakysanou smetanu. Na mírném ohni podusíme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, omáčku zahustíme světlou jíškou, provaříme, dochutíme solí, pepřem, přidáme posekaný kopr a odstavíme.
 - 3Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.