Střapačky s hlávkovým zelím

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové zelí očistíme a nadrobno nakrouháme. V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme zelí, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka.
  • 2
    Oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přisypeme hladkou mouku, vypracujeme těsto. Z těsta oddělujeme nožem malé halušky a vhazujeme je do osolené vařící vody. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je a vsypeme do hrnce se zelím.
  • 3
    Pokrm polijeme zbylým rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.