Stromboli s brokolicí, chorizem a rajčaty

35 min.

Ingredience

    • 1kusTěsto na pizzu
    • 3lžíceKreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
    • 3kusyCibulka jarní
    • 2stroužkyČesnek
    • 5kusůRajčata sušená sterilovaná
    • 150gramůBrokolice
    • 100gramůKlobása Chorizo
    • 250gramůMozzarella
    • 80gramůSýr Parmezán
    • 125mililitrůPyré rajčatové
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
43 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
13 g
Cukr
572 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky a česnek nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na proužky.
  • 2
    Brokolici nakrájíme na drobné růžičky.
  • 3
    Chorizo nakrájíme na tenké plátky.
  • 4
    Na olivovém oleji opečeme česnek a jarní cibulky. Až jsou opečené dosklovita, přidáme i brokolici a ještě 2 minuty smažíme. Přesuneme na talíř a necháme vychladit.
  • 5
    Mezitím si vyválíme těsto na pizzu. Potřeme ji rajčatovým pyré, přidáme smaženou zeleninu, rajčata, chorizzo a mozarellu. Vše zamotáme jako závin. Dáme na plech s pečícím papírem a posypeme parmazánem.
  • 6
    Pečeme 15 minut na 220 °C.
  • 7
    Před podáváním necháme 10 minut odpočívat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 1. 2017
Stromboli s brokolicí, chorizem a rajčaty
😁 Dělám si těsto svoje vlastní, takže až při realizaci mi došlo, že ho mám hodně. Recept je zřejmě počítaný na těsto kupované, které má kolem 300 g. Sušená rajčata část rodiny odmítá, takže jsem je nedávala, i tak byl tento slaný moučník chutný, pikantní. Stromboli se mu říká proto, že v povrchu mají být dírky, kterými jako láva vybuchují kousky mozzarelly ven. Palec nahoru.