Štrůdl tažený
55 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 1špetkaSůl
 - 1lžíceOlej rostlinný
 - 120mililitrůVoda pitná
 - 10kusůJablka
 - 50gramůStrouhanka
 - 50gramůOřechy vlašské
 - 3kusyCukr skořicový
 - 2lžíceMáslo jihočeské
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
14 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme hladkou mouku se špetkou soli, přilijeme rostlinný olej, vlažnou vodu a vytvoříme těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě odpočinout 30 minut.
 - 2Poté těsto vytahujeme na pomoučněné utěrce v tenký plát.
 - 3Posypeme strouhankou, rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme ořechy a skořicovým cukrem.
 - 4Plát stočíme do štrůdlu a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
 - 5V předehřáté troubě pečeme závin potřený rozpuštěným máslem při teplotě 170°C. Během pečení občas štrůdl potřeme máslem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.