Studená brynzová omáčka
10 min.
Ingredience
- 250gramůZakysaná smetana
 - 200gramůSýr Brynza
 - 100gramůŽervé
 - 1decilitrMléko plnotučné
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 20gramůKopr čerstvý
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
218 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zakysanou smetanu, brynzu a žervé v mixéru rozmixujeme na hladkou hmotu. Dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou. Nakonec do omáčky přidáme drobně nasekaný kopr a rozředíme ji podle potřeby studeným mlékem.
 - 2Hotovou omáčku z mixéru přeložíme do vhodné uzavíratelné nádoby a udržujeme v lednici. Těsně před podáváním porcujeme na talíře.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.