Studená polévka s hovězím masem a pohankovými nudlemi

320 min.

Ingredience

  • Kořenící omáčka
    • 9mililitrůOmáčka sójová
    • 24gramůCukr krupice
    • 45mililitrůOcet vinný
    • 2gramyPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
179 g
Vláknina
5 g
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso propláchneme pod studenou vodou a zbavíme šlach. Česnek a cibuli oloupeme. Očištěné maso přivedeme k varu a dále ho vaříme na mírném ohni asi jednu hodinu.
  • 2
    Po této době přidáme k vařícímu se masu cibuli a česnek a vaříme dalších 30 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a nakrájíme na jemné kousky. Z vychladlého vývaru odstraníme tuk a ve vývaru dobře rozmícháme připravenou kořenící omáčku. Okurku očistíme, podélně ji rozkrojíme a nakrájíme na šikmé plátky a na 20 minut ji dáme do slané vody. Po 20 minutách okurku ze slané vody vyjmeme a osušíme v utěrce. Ředkev oloupeme a nakrájíme na jemné kousky, které necháme 20 minut marinovat ve sladkokyselé marinádě. Hrušku oloupeme a nakrájíme na měsíčky a namočíme ji na 20 minut do cukrové vody. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Červenou papriku opláchneme a nakrájíme na jemné proužky. Vejce vložíme do osolené vody a uvaříme natvrdo. Potom vejce oloupeme a rozpůlíme. Nudle uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu a uvařené je propláchneme pod tekoucí studenou vodou, vytvarujeme je do tvaru hnízda a necháme okapat. Okapané nudle ve tvaru hnízda přendáme na misky nebo talíře, ozdobíme kousky vařeného masa, okurky, proužky papriky a polovinami vařeného vejce a naaranžované nudle a zeleninu zalijeme studeným vývarem. Podáváme studené.
  • 3
    Kořenící omáčka:
  • 4
    Suroviny na omáčku dobře promícháme.
  • 5
    Marináda na ředkev:
  • 6
    V octě dobře rozmícháme mletý červený pepř, sůl a cukr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.