Studená římská káva
5 min.
Ingredience
- 4decilitryVoda pitná
 - 20gramůKáva mletá
 - 4lžíceMléko zahuštěné slazené
 - 4kusyVejce slepičí
 - 1decilitrDolin - Vermouth
 - 2špetkySkořice mletá
 - 4lžíceKostkový led
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku dáme kávu, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Hotovou kávu ihned stáhneme z ohně, přelijeme přes sítko a necháme vychladit.
 - 2Do vychladlé kávy přidáme kondenzované mléko, žloutky a dobře rozmixujeme. Následovně přilijeme vermouth, přisypeme skořici a ještě jednou promixujeme.
 - 3Nakonec hotovou kávu rozlijeme do 2 vysokých sklenic. Do každé vložíme 2 lžíce drceného ledu a kávu podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.