Studený krupicový pudink s jahodami
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 80gramůKrupice dětská
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůKakao - prášek
- 200gramůJahody zahradní
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Krupici necháme trochu nabobtnat v troše mléka.
- 2Do oslazeného a špetkou osoleného mléka vmícháváme nabobtnalou krupici.
- 3Zahříváme na mírném ohni a musíme stále míchat, aby se nám netvořily žmolky. Jakmile nám kaše zhoustne, rychle vmícháme kakao, žloutky a nakonec sníh z bílků.
- 4Dáme do vodou vypláchnutých misek a necháme vychladnout.
- 5Studený pudink vyklopíme na talířky a zdobíme čerstvým ovocem nebo kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.