Studený krupicový pudink s jahodami

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krupici necháme trochu nabobtnat v troše mléka.
  • 2
    Do oslazeného a špetkou osoleného mléka vmícháváme nabobtnalou krupici.
  • 3
    Zahříváme na mírném ohni a musíme stále míchat, aby se nám netvořily žmolky. Jakmile nám kaše zhoustne, rychle vmícháme kakao, žloutky a nakonec sníh z bílků.
  • 4
    Dáme do vodou vypláchnutých misek a necháme vychladnout.
  • 5
    Studený pudink vyklopíme na talířky a zdobíme čerstvým ovocem nebo kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.