Studený nadívaný kapr po ukrajinsku
70 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
 - 2lžičkySůl
 - 1lžíceOlej rostlinný
 - 1kusCibule
 - 1kusMrkev kořen
 - 1kusCeler bulvový
 - 100gramůAnglická slanina
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 150mililitrůMajonéza
 - 200gramůKřen
 - 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
 - 1000gramůKapr obecný
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
39 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Menšího kapra očistíme a zbavíme šupin, odřízneme hlavu, poté rybu nařízneme podél hřbetu. Vyjmeme páteř, všechny velké kosti a vnitřnosti, z kůže opatrně seřízneme maso. Hlavu, kosti i jedlé vnitřnosti zalijeme vařící osolenou vodou a uvaříme rybí vývar. Zároveň na oleji necháme zesklovatět velkou nasekanou cibuli, na nudličky pokrájíme mrkev a malý celer.
 - 2Kapří maso spolu s anglickou slaninou umeleme do mísy, přidáme připravenou cibulku, podle chuti osolíme a opepříme. Tuto nádivku rozložíme na kapří kůži, srolujeme do válečku, ovineme gázou a vložíme do kastrolu. Kapra zalijeme přecezeným rybím vývarem, přidáme rozkrájenou kořenovou zeleninu a vaříme do měkka. Z uvařené ryby opatrně sejmeme gázu, necháme ji hodinu vychladnout, poté ji naporcujeme.
 - 3Takto upraveného kapra podáváme s majonézou ochucenou strouhaným křenem a s chlebem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.