Studený rýžový nákyp se sýrem
40 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 1litrMléko polotučné
 - 150gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 200gramůŠunka dušená
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce na hustou kaši. Odstavíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, opepříme a osolíme. Vše dobře promícháme.
 - 2Směs urovnáme do nákypové formy (nebo do pekáčku) vymaštěné máslem a dáme do chladničky.
 - 3Před podáváním nákyp vyklopíme na mísu. Podáváme s hlávkovým salátem s citronovo-meruňkovou zálivkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.