Suchary z ovesných vloček
70 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
 - 150gramůCukr moučkový
 - 15gramůKypřicí prášek do pečiva
 - 300gramůOvesné vločky
 - 150gramůMáslo čerstvé
 - 1kusVejce slepičí
 - 15gramůCukr vanilka
 - 200mililitrůMléko polotučné
 - 30gramůCukr skořicový
 - 25gramůTuk
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme ovesné vločky, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Potom přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto.
 - 2Plech pomažeme tukem, z těsta vytvarujeme dva podlouhlé bochníky a položíme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Upečené bochníky necháme vychladnout, nakrájíme na krajíčky, vyskládáme na suchý plech a sušíme ve vyhřáté troubě při otevřených dvířkách.
 - 3Krajíčky posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.