Suflé z drůbežích jater
50 min.
Ingredience
- 250gramůJátra drůbeží
 - 1stroužekČesnek
 - 2lžícePetržel - nať
 - 4kusyVejce slepičí
 - 300mililitrůBešamel
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžíceOlej rostlinný
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
37 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
560 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěná drůbeží játra orestujeme na teflonové pánvi lehce potřené olejem. Játra potom umeleme spolu s česnekem a petrželkou. Umletou směs spolu se žloutky přidáme do bešamelu a zamícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, ketrý zlehka zapracujeme do směsi. Nakonec dobře osolíme a opepříme. Suflé pečeme ve vhodné nádobě ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.