Šumavská pečeně
100 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
 - 1kusCibule
 - 3lžíceSádlo škvařené
 - 30gramůSlanina vepřová
 - 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 150gramůZelenina kořenová
 - 1hrstHouby čerstvé
 - 700mililitrůMléko polotučné
 - 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 1lžičkaHořčice
 - 1lžičkaDivoké koření celé
 - 1lžíceOcet kvasný lihový
 - 1lžičkaSůl
 - 500mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené hovězí maso protkneme slaninou, osolíme a opečeme v kastrolu na sádle spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí dozlatova. Přidáme divoké koření, zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.
 - 2Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou a za stálého míchání chvíli povaříme. Vmícháme hořčici, ocet a nakonec přilijeme mléko a smetanu.
 - 3Omáčku procedíme přes jemný cedník a přidáme povařenou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné, na kousky nakrájené houby. Vše ještě povaříme doměkka.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.