Šumavský houbový pekáček
50 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kilogramBrambory vařené ve slupce
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 200gramůHouby čerstvé
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaMajoránka
- 1hrstStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme s bramborami.
- 3Brambory a houby dáme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce s pažitkou, majoránkou a solí. V horké troubě zapečeme dozlatova.
- 4Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.