Šunka s vinnou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 400gramůŠunka dušená
 - 2špetkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 120gramůŠalotka
 - 2gramyPepř černý celý
 - 1gramJalovec
 - 30mililitrůOcet vinný
 - 250mililitrůVývar telecí
 - 6gramůEstragon
 - 15gramůMaizena - kukuřičný škrob
 - 40mililitrůVíno červené
 - 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 50gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
189 mg
Cukr
229 mg
Postup přípravy
- 1Šunku osolíme, opepříme a osmahneme na másle. Poté vyjmeme a necháme v teple.
 - 2Do pánve dáme pokrájenou šalotku, koření a ocet. Povaříme 2 minuty, poté přilijeme vývar a přidáme sekaný estragon. Osolíme a opepříme a vaříme 3 minuty. Vmícháme škrob, víno a smetanu.
 - 3Omáčkou zalijeme šunku a ihned servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.