Šunkový salát s hráškem a sýrem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme, mrkev očistíme, zeleninu omyjeme, 5 minut povaříme v osolené vodě. Přidáme hrášek a spolu povaříme dalších 5 minut. Potom zeleninu scedíme, opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Chřest nakrájíme na tenké špalíčky, mrkev spolu se šunkou a sýrem na malé kostky.
  • 3
    Petrželovou nať, kopr a kerblík omyjeme pod studenou vodou, z listů setřeme vodu a bylinky drobně nasekáme.
  • 4
    Chřest, mrkev, hrášek, šunku a nasekané bylinky dáme do společné misky. Přelijeme vínem a vložíme do lednice na 10-15 minut.
  • 5
    Žloutky dáme do vhodné nádoby, přidáme sůl, pepř, kari koření, pomerančovou a citrónovou šťávu. Ručním elektrickým mixérem suroviny rozšleháme. Za stálého šleháni přiléváme opatrně olej a šleháme, až vyšleháme hustou pikantní majonézu.
  • 6
    Hotovou majonézu smícháme s připraveným salátem. Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé vychlazené talíře nebo do salátových misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.