Šunkový salát s hráškem a sýrem
30 min.
Ingredience
- 250gramůChřest bílý
- 3kusyMrkev kořen
- 200gramůHrášek mražený
- 3litryVoda pitná
- 350gramůŠunka parmská
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 20gramůPetržel - nať
- 10gramůKopr čerstvý
- 10gramůKerblík
- 60mililitrůVíno bílé
- 0,5lžičkaSůl
- Na majonézu
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5špetkaSůl
- 1lžičkaKari koření
- 2mililitryCitronová šťáva
- 5mililitrůPomerančová šťáva
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme, mrkev očistíme, zeleninu omyjeme, 5 minut povaříme v osolené vodě. Přidáme hrášek a spolu povaříme dalších 5 minut. Potom zeleninu scedíme, opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
- 2Chřest nakrájíme na tenké špalíčky, mrkev spolu se šunkou a sýrem na malé kostky.
- 3Petrželovou nať, kopr a kerblík omyjeme pod studenou vodou, z listů setřeme vodu a bylinky drobně nasekáme.
- 4Chřest, mrkev, hrášek, šunku a nasekané bylinky dáme do společné misky. Přelijeme vínem a vložíme do lednice na 10-15 minut.
- 5Žloutky dáme do vhodné nádoby, přidáme sůl, pepř, kari koření, pomerančovou a citrónovou šťávu. Ručním elektrickým mixérem suroviny rozšleháme. Za stálého šleháni přiléváme opatrně olej a šleháme, až vyšleháme hustou pikantní majonézu.
- 6Hotovou majonézu smícháme s připraveným salátem. Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé vychlazené talíře nebo do salátových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.