Sušené pohankové müsli se semínky
17 min.
Ingredience
- 300gramůPohanka
 - 5lžicLněné semínko
 - 6lžicSlunečnice loupaná
 - 6lžicDýňová semínka
 - 60gramůOříšky piniové
 - 3lžíceHrozinky
 - 3lžíceBrusinky sušené
 - 50gramůMeruňky sušené
 - 1špetkaSůl mořská
 - 2lžíceOlej kokosový
 - 5lžicSirup javorový
 - 1lžičkaSkořice mletá
 - 2lžíceVoda pitná
 - 4lžíceKokos - mletý (Kopra)
 - 0,5lžičkaZázvor mletý
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
13 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Den předem si namočíme pohanku do studené vody v poměru 1:2. Druhý den namočenou pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, okapanou dáme do mísy. Přidáme k ní rozdrcená lněná semínka, loupaná slunečnicová semínka, dýňová semínka světlá i tmavá, pokrájené ořechy, strouhaný jemný kokos, omyté hrozinky, brusinky, sušené meruňky, které pokrájíme na malé kousky, špetku soli, vlahý tekutý kokosový olej, sirup, mletou skořici, mletý zázvor a vodu.
 - 2Vše v míse promícháme a rozložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
 - 3Troubu zapneme na nejnižší stupeň, dvířka mírně pootevřeme a müsli sušíme přibližně 4-5 hodin.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.