Sušený chlebík z cukety s cibulkou a semínky

260 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
11 g
Cukr
798 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou velkou cuketu rozkrojíme podélně na pokrájíme i se zrníčky na plátky a dáme je do mixéru. Očistíme 2 stroužky česneku a 2 větší lahůdkové cibule. Česnek pokrájíme na plátky, cibuli na tenká kolečka. K cuketě přidáme česnek, 50g lněných semínek, sůl, pepř, olej a vodu. Vše rozmixujeme na polohusté těsto, které z mixéru dáme do mísy.
  • 2
    Do těsta ještě přidáme slunečnicová loupaná semínka, celá lněná semínka (50g), sezamová semínka, kmín a pokrájenou cibuli. Podle chuti ještě těsto případně dosolíme a vše dobře promícháme.
  • 3
    Troubu si předehřejeme na 40°C. Plech si vyložíme pečícím papírem, na něj rozetřeme těsto tak, aby bylo silné jen 0.5cm. Plech s těstem vložíme do trouby, troubu pootevřeme asi na 10cm. Budeme ho sušit 2-3hodiny. Pak ho opatrně překlopíme na druhý plech s pečícím papírem, rádýlkem mírně předkrájíme plátky, aby po usušení se lépe nalámaly. Sušíme z druhé strany další 2-3 hodiny.
  • 4
    Chlebík po usušení nalámeme nebo rozkrájíme. Uchováváme po vychladnutí v dobře uzavřené dóze. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.