Sváteční polévka s bílým vínem
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 100gramůKrabí tyčinky
- 0,25kusCeler bulvový
- 1hrstHrášek
- 800mililitrůVývar rybí
- 1špetkaVegeta
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPetržel kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůKapr obecný
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a nastrouháme zeleninu.
- 2Rozpustíme v kastrolku máslo a osmahneme zeleninu.
- 3Přidáme mouku, promícháme a zalijeme vychladlým rybím vývarem.
- 4Promícháme, povaříme, přidáme kousky filé, krabí tyčinky, zelený hrášek a 15 minut vaříme.
- 5Přilijeme víno, krátce povaříme, přidáme smetanu a už jen prohřejeme.
- 6Ochutíme vegetou, pepřem, muškátovým květem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.