Švestková povidla bez míchání
320 min.

Ingredience
- 350gramůCukr krupice
- 1,5decilitryOcet kvasný lihový
- 2500gramůŠvestky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Omyté švestky vypeckujeme, rozpůlíme, posypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme v chladu 12 hodin stát.
- 2Potom švestky vložíme do teflonového kastrolu a vaříme na mírném ohni 4 - 5 hodin (nesmíme míchat). Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla houstnou, dovaříme je za stálého míchání do husta.
- 3Povidla naplníme do čistých skleniček a po vychladnutí dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.