Švestkový nákyp se zázvorem
35 min.
Ingredience
- 1000gramůŠvestky
- 25gramůZázvor celý
- 100gramůCukr krupice
- 150mililitrůVoda pitná
- 20gramůŽelatina
- 2lžíceCitronová šťáva
- 400gramůJogurt bílý
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 650gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
59 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Omyté švestky vypeckujeme a 2 ponecháme na ozdobu. Zbylé vložíme do kastrůlku se 100ml vody, přidáme cukr, jemně nasekaný zázvor a pod pokličkou dusíme 15 minut. Po vychladnutí směs prolisujeme sítem.
- 2Želatinu rozmícháme v citronové šťávě a 50ml vody. Necháme rozpustit ve švestkovém protlaku a přimícháme jogurt.
- 3Ušleháme bílky a 600ml smetany. Obojí postupně vmícháme do švestkového protlaku. Směsí naplníme pudingové formičky a necháme do druhého dne v chladničce.
- 4Nákyp ozdobíme zbylou ušlehanou smetanou a nakrájenými švestkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.