Švestkový nákyp se zázvorem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
59 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté švestky vypeckujeme a 2 ponecháme na ozdobu. Zbylé vložíme do kastrůlku se 100ml vody, přidáme cukr, jemně nasekaný zázvor a pod pokličkou dusíme 15 minut. Po vychladnutí směs prolisujeme sítem.
  • 2
    Želatinu rozmícháme v citronové šťávě a 50ml vody. Necháme rozpustit ve švestkovém protlaku a přimícháme jogurt.
  • 3
    Ušleháme bílky a 600ml smetany. Obojí postupně vmícháme do švestkového protlaku. Směsí naplníme pudingové formičky a necháme do druhého dne v chladničce.
  • 4
    Nákyp ozdobíme zbylou ušlehanou smetanou a nakrájenými švestkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.