Švestkový pudink s pomerančovou šťávou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté švestky vypeckujeme, nakrájíme na kousky, promícháme s polovinou dávky cukru a s pomerančovou šťávou. Směs necháme chvíli stát.
  • 2
    V kastrůlku nad párou ušleháme žloutky se zbylým cukrem, solí a mlékem do husta. Odstavíme z ohně a necháme za občasného promíchání vychladnout. Potom vmícháme sherry a ušlehanou smetanu. Nakonec zlehka přimícháme připravené švestky.
  • 3
    Pudink rozdělíme do mističek nebo do pohárů a dáme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.