Svíčková pečeně s vínem

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
7 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
162 mg
Cukr
119 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli očistíme, nakrájíme na jemno. Sardele vykostíme a utřeme s usekanou cibulí, petrželovou natí a s citrónovou kůrou.
  • 2
    Svíčkovou očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny, osolíme a na závěr potřeme sardelovou směsí.
  • 3
    Větší část másla vyškvaříme, osmahneme na něm očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu a poté na tomto základu osmahneme maso po všech stranách. Poté vše podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme cca 1 hodinu.
  • 4
    Jakmile je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem. Řádně rozmícháme, přilijeme víno, krátce povaříme a na závěr scedíme.
  • 5
    Maso nakrájíme na tenké plátky, polijeme je trochou omáčky a ostatní omáčku podáváme zvlášť.
  • 6
    Jako přílohu můžeme podávat noky, brmaborové krokety smažené, makaróny nebo saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.