Svíčková pečeně s vínem
95 min.

Ingredience
- 1lžičkaCibule
- 1kusSůl
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1decilitrVíno červené
- 2kusySardelové řezy
- 750gramůHovězí svíčková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 2lžíceZelenina kořenová
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
7 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
162 mg
Cukr
119 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme, nakrájíme na jemno. Sardele vykostíme a utřeme s usekanou cibulí, petrželovou natí a s citrónovou kůrou.
- 2Svíčkovou očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny, osolíme a na závěr potřeme sardelovou směsí.
- 3Větší část másla vyškvaříme, osmahneme na něm očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu a poté na tomto základu osmahneme maso po všech stranách. Poté vše podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme cca 1 hodinu.
- 4Jakmile je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem. Řádně rozmícháme, přilijeme víno, krátce povaříme a na závěr scedíme.
- 5Maso nakrájíme na tenké plátky, polijeme je trochou omáčky a ostatní omáčku podáváme zvlášť.
- 6Jako přílohu můžeme podávat noky, brmaborové krokety smažené, makaróny nebo saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.