Svítek s těstovinami a rybami
40 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Risone semolinové
 - 600gramůFilé rybí
 - 300gramůRajčata
 - 10gramůSaturejka
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 20mililitrůOlej olivový
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 10gramůBazalka
 - 2stroužkyČesnek
 - 4litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
14 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme těstoviny, pak je scedíme, rozdělíme do 4 nízkých formiček o průměru 16 cm, které jsme lehce vymazali máslem, a necháme je vystydnout.
 - 2V pánvi osmažíme na lžíci oleje oloupaný česnek, přidáme rajčata a saturejku, špetku soli a špetku pepře a dusíme rajčata za občasného zamíchání 15 minut.
 - 3Pokrájíme na kusy rybí plátky a kusy ryb osmažíme v nepřilnavé pánvi na zbývajícím oleji po obou stranách dozlatova, osolíme je a opepříme. Postupně vyklopíme formičky s těstovinami do nepřilnavé pánve s rozehřátým máslem, osmažíme je dozlatova a horké je podáváme s osmaženými rybami, rajčatovou omáčkou a na kousky roztrhanými lístky bazalky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.