Svítek z kůzlečího kořínku

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě spolu s cibulí a kořenovou zeleninou uvaříme do měkka hlavu a kořínek.
  • 2
    Jakmile je maso měkké, hlavu obereme a vše umeleme. Vejce ušleháme do pěny, přilijeme mléko, přidáme namleté maso, strouhanou housku, směs okořeníme, osolíme a necháme chvilku nabobtnat.
  • 3
    Tuhým tukem silně vymastíme pekáč, směs do něj vložíme a pečeme pozvolna cca 1/2 hodiny.
  • 4
    Jako přílohy podáváme brambory, saláty nebo dušenou zeleninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.