Svítek z kůzlečího kořínku
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusPetržel kořen
- 1kusKůzlečí hlava
- 1kusSůl
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCeler bulvový
- 3lžíceStrouhanka
- 500gramůKůzlečí maso
- 1kusMrkev kořen
- 0,25litrMléko polotučné
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě spolu s cibulí a kořenovou zeleninou uvaříme do měkka hlavu a kořínek.
- 2Jakmile je maso měkké, hlavu obereme a vše umeleme. Vejce ušleháme do pěny, přilijeme mléko, přidáme namleté maso, strouhanou housku, směs okořeníme, osolíme a necháme chvilku nabobtnat.
- 3Tuhým tukem silně vymastíme pekáč, směs do něj vložíme a pečeme pozvolna cca 1/2 hodiny.
- 4Jako přílohy podáváme brambory, saláty nebo dušenou zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.