Švýcarské pečivo ze sójové mouky
40 min.
Ingredience
- 100gramůMouka sójová plnotučná
 - 100gramůMouka pšeničná hrubá
 - 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 1kusKypřicí prášek do pečiva
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 80gramůCukr krupice
 - 1kusVejce slepičí
 - 1špetkaSůl
 - 50gramůFíky čerstvé
 - 50gramůDatle
 - 50gramůKandované ovoce
 - 1lžičkaCitronová kůra
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Ze všech druhů mouky, z cukru, másla, vejce, mléka, špetky soli a prášku do pečiva vypracujeme tužší těsto. Přidáme do něj citronovou kůru a nadrobno nakrájené kandované ovoce, datle a fíky. Z těsta utrháváme dvěma vidličkami kousky, které rovnáme na plech vyložený pečicím papírem dál od sebe. Kousky těsta potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.