Švýcarské smaženky
75 min.
Ingredience
- 1kusPažitka
 - 1kilogramBrambory
 - 1lžičkaSůl
 - 3lžíceMáslo čerstvé
 - 100gramůAnglická slanina
 - 100gramůSýr Ementál (Primátor)
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
31 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
564 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a přidáme k bramborám. Ementál nastrouháme a také přidáme k bramborám. Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme brambory a přimáčkneme je ke dnu pánve.
 - 2Až se začnou brambory péct, snížíme teplotu a smaženky mírně opékáme 15 minut, potom je otočíme a opékáme dalších 15 minut.
 - 3Podáváme zdobené nasekanou pažitkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.