Sýr Feta s houbami

95 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
232 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr Feta zabalíme do utěrky a zatížíme, aby se zbavil přebytečné tekutiny. Necháme asi 1 hodinu odstát. Poté sýr vybalíme a nakrájíme na 8 slabších plátků.
  • 2
    Do pánve dáme máslo a olej z vlašských ořechů. Rozpálíme, přidáme utřený česnek, mletý zázvor, pokrájenou jarní cibulku a houby. Smažíme asi 4 minuty, poté přendáme z pánve do misky.
  • 3
    Do stejné pánve přilijeme slunečnicový olej i zbytek sezamového, sýr osolíme, opepříme a smažíme do zlatova cca 7 minut z obou stran.
  • 4
    Sýr z pánve následně odložíme stranou.
  • 5
    V pánvi ponecháme trochu oleje, přilijeme sójovou omáčku a Mirin, přidáme směs hub a zamícháme, smažíme asi 3 minuty. Sýr Tofu naservírujeme na talíře, navrch naskládáme houbovou směs. Posypeme nasekanou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.