Sýr Feta s houbami
95 min.
Ingredience
- 600gramůSýr Feta
- 25gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 4kusyŠalotka
- 150gramůHlíva ústřičná
- 150gramůShiitake houby
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1kusCibulka jarní
- 1lžičkaOlej z vlašských ořechů
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
232 mg
Postup přípravy
- 1Sýr Feta zabalíme do utěrky a zatížíme, aby se zbavil přebytečné tekutiny. Necháme asi 1 hodinu odstát. Poté sýr vybalíme a nakrájíme na 8 slabších plátků.
- 2Do pánve dáme máslo a olej z vlašských ořechů. Rozpálíme, přidáme utřený česnek, mletý zázvor, pokrájenou jarní cibulku a houby. Smažíme asi 4 minuty, poté přendáme z pánve do misky.
- 3Do stejné pánve přilijeme slunečnicový olej i zbytek sezamového, sýr osolíme, opepříme a smažíme do zlatova cca 7 minut z obou stran.
- 4Sýr z pánve následně odložíme stranou.
- 5V pánvi ponecháme trochu oleje, přilijeme sójovou omáčku a Mirin, přidáme směs hub a zamícháme, smažíme asi 3 minuty. Sýr Tofu naservírujeme na talíře, navrch naskládáme houbovou směs. Posypeme nasekanou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.