Syrečníky
60 min.
Ingredience
- 5gramůKmín drcený
- 20gramůMouka polohrubá
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůSádlo škvařené
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůTvarůžky olomoucké malé
- 5gramůSůl
- Na kvásek
- 40gramůDroždí
- 3decilitryMléko polotučné
- 5gramůSůl
- 20gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
797 mg
Cukr
242 mg
Postup přípravy
- 1Z teplého mléka, soli, droždí a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. V míse smícháme 2 vejce, sádlo, sůl, mouku, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme v teple 2 hodiny kynout. Vyklopíme na pomoučený vál, z kousků těsta uválíme v dlani kuličky, které na vále zploštíme na placky a naplníme nadrobno nakrájenými tvarůžky. Dobře uzavřeme a v dlaních zaoblíme, poklademe na sádlem (3 lžíce) vymazaný plech dál od sebe, protože ještě nabydou. Necháme hodinu kynout. Vykynulé bochánky natřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.